De Bruyne ziet verschil met WK: ''Ik denk dat er meer rust in de ploeg zal zijn''

De Bruyne ziet verschil met WK: ''Ik denk dat er meer rust in de ploeg zal zijn''

31-05-2016 15:54

Het is aftellen naar het EK in Frankrijk, dat op 10 juni begint. Kevin De Bruyne schoot de Rode Duivels tegen Zwitserland naar een 2-1 oefenzege en van hem mag het toernooi wel beginnen.

De Bruyne is dan ook geen fan van de lange voorbereiding. "Ik heb nog niet het gevoel dat het begint. Ik zou liever hebben dat het EK sneller begon. De voorbereiding is redelijk lang na een lang seizoen. We moeten gewoon proberen scherper te worden en beter als ploeg. Dat is het eigenlijk'', zo laat hij weten aan Sporza.

De sterspeler van Manchester City was er ook bij op het WK 2014 en ziet verschillen met de benadering van twee jaar geleden. ''We leven anders toe naar het EK. Toen was alles nieuw, onze ogen stonden open. Nu weten we wat we kunnen verwachten. Ik denk dat er meer rust in de ploeg zal zijn dan twee jaar geleden."

Tot slot sprak De Bryne nog zijn ambities uit. ''We willen zelf een mooi toernooi spelen. We gaan niet naar het EK om drie matchen te spelen en dan naar huis te gaan. De persoonlijke druk? Ik blijf er rustig bij, maar leg de lat zo hoog mogelijk."