Update: 'Real wil United de voet dwars zetten in strijd om transfertovenaar'

Update: 'Real wil United de voet dwars zetten in strijd om transfertovenaar'

31-05-2016 14:20

Het grote brein achter de Europa League-successen van Sevilla staat op het punt de club te verlaten. Monchi, technisch directeur van de Andalusiërs, zou op weg zijn naar Manchester United.

Dat meldt het Spaanse El Desmarque maandagavond. Monchi zou om 'persoonlijke redenen' afscheid willen nemen van Sevilla, dat twee weken geleden opnieuw de Europa League won. De oud-doelman heeft het bestuur inmiddels op de hoogte gebracht van zijn aanstaande afscheid.

Monchi is sinds 2000 het grote brein achter het transferbeleid van Sevilla, wat resulteerde in een ongelooflijke prijzenregen. Onder zijn leiding won de Spaanse club vijf UEFA Cup/Europa League, twee keer de Copa del Rey, een Spaanse Supercup én Europese Supercup.

De kans is aanwezig dat Monchi afscheid neemt vanwege een nieuwe kans bij een grotere club. Manchester United is naar verluidt hard op weg om de Spaanse transfertovenaar voor meerdere jaren aan zich te binden. Manager José Mourinho is diep onder de indruk van het werk van Monchi.

Update 31 mei, 13.32 uur: Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Monchi de overstap maakt naar Manchester United. Real Madrid dreigt roet in het Engelse eten te gooien, meldt El Mundo Deportivo dinsdag. Voorzitter Florentino Perez van de Champions League-winnaar wil de technisch directeur maar wat graag naar zijn club halen.