'Club Brugge en Standard mengen zich in de strijd om gegeerde linksback'

'Club Brugge en Standard mengen zich in de strijd om gegeerde linksback'

31-05-2016 14:00

Michel Preud'homme heeft zijn besluit genomen en gaat met Club Brugge de Champions League in. Nu het zekerheid heeft, kan de landskampioen op zoek gaan naar de versterkingen voor volgend seizoen. Blauw-Zwart zou het oog hebben laten vallen op linksback Issiaga Sylla en gaat mogelijk de concurrentiestrijd aan met Standard.

France Football meldt namelijk dat beide clubs interesse hebben in de linksachter van het Franse Toulouse. De 22-jarige Sylla speelde tot 2012 in zijn geboorteland Guinee en werd toen door Toulouse gekocht. Hij speelde sindsdien 52 officiële duels voor de eersteklasser, maar werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan AJ Ajaccio. Sylla maakte ondanks de degradatie een goede indruk tijdens zijn 34 optredens in de Ligue 1 en was goed voor vier assists.

Ajaccio had een optie tot koop in de huurovereenkomst opgenomen, maar door de degradatie is het onzeker of deze wordt gelicht. Sylla ligt nog tot en met de zomer van 2017 onder contract bij Toulouse en de 24-voudig international van Guinee zou volgens Transfermarkt.com een marktwaarde van twee miljoen euro hebben.

Club Brugge en Standard zijn echter niet de enige clubs die hem nadrukkelijk volgen. Het Italiaanse Atalanta alsmede de Franse ploegen Saint-Etienne, Rennes en Le Havre zijn volgens France Football andere gegadigden.