'Hij is een belangrijke schakel bij Genk, ik hoop dat hij gewoon blijft'

'Hij is een belangrijke schakel bij Genk, ik hoop dat hij gewoon blijft'

31-05-2016 12:23

Het is onduidelijk voor welke club Peter Balette volgend seizoen zal werken. De assistent van Peter Maes heeft nog een contract bij Genk, maar Gent wil hem er graag bij. Genk-voorzitter Herbert Houben ziet hem liever niet vertrekken.

Houben weet zelf ook van de interesse in Balette. "Hij heeft een serieus aanbod van Gent gekregen. en overweegt om te vertrekken bij de club", onthult Houben in TVL Sportcafé. "Hij heeft nog niet beslist, maar ik hoop dat hij gewoon bij ons blijft. Balette is een belangrijke schakel geweest in onze ploeg", klinkt het.

Dat Balette mogelijk terugkeer naar Gent is toch verrassend. Hij vertrok namelijk naar Genk om dichter bij zijn familie te zijn. "Ik heb er nog met hem over gepraat"; gaat Houben verder. "Hij is heel gelukkig en er is geen enkel probleem. Maar bij Gent krijgt hij wel een heel attractief aanbod. Ik kan het begrijpen dat hij er dan ernstig over wil nadenken", aldus de voorzitter van Genk.

Gent is duidelijk ook van plan om ver te gaan voor Balette. Er ligt een contract van vijf jaar klaar voor de voormalige assistent van Hein Vanhaezebrouck.