United-speler reageert op ontslag Van Gaal: We hebben kort gebeld

United-speler reageert op ontslag Van Gaal: "We hebben kort gebeld"

31-05-2016 11:03

Daley Blind werd in de zomer van 2014 door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald. De 26-jarige verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, krijgt door het ontslag van Van Gaal nu te maken met José Mourinho.

De speler in kwestie sprak nog met Van Gaal over diens ontslag. "Ik heb hem een berichtje gestuurd. Daarna belden we kort en hebben we even gesproken. Het doet er niet toe of hij teleurgesteld of boos is. Iedereen heeft wel een beetje gezien hoe het is gegaan in het nieuws. Het is een lastige situatie, het is vervelend. Natuurlijk zal hij teleurgesteld zijn", laat Blind weten in gesprek met de NOS.

Blind vervolgt zijn betoog met lovende woorden over zijn voormalige coach. "Ik heb altijd heel fijn onder Louis van Gaal gewerkt en ik ben hem ontzettend dankbaar dat hij me die kans heeft gegeven. Hij heeft ontzettend veel vertrouwen in me getoond afgelopen jaar. Ik heb ook ontzettend veel van hem geleerd. Maar de club heeft het besluit genomen. Nu ga ik vol goede moed en heel veel zin werken met José Mourinho."