Juventus rekent zich al rijk: 'Onderhandelingen met Alves op de goede weg'

Juventus rekent zich al rijk: 'Onderhandelingen met Alves op de goede weg'

31-05-2016 08:28

Dani Alves lijkt na acht seizoenen op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. Juventus-directeur Giuseppe Marotta is hoopvol gestemd over de komst van de vleugelverdediger.

"Ik kan bevestigen dat de onderhandelingen met Alves op de goede weg zijn, we zijn tevreden", laat Marotta weten aan Sky Sports. "We zijn heel optimistisch." Volgens Spaanse media houdt Barcelona niets over aan een vertrek van Alves naar Juventus, ondanks het feit dat de hoofdrolspeler nog tot de zomer van 2017 vastligt in Camp Nou.

De 33-jarige Braziliaan speelt sinds medio 2008 voor de Catalanen, waarmee hij onder meer drie keer de Champions League won. De kans is aannemelijk dat Juventus de deal nog voor de start van de Copa America weet af te ronden. Het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi begint vrijdag.

Overigens zijn naast Alves ook teamgenoot Javier Mascherano en André Gomes van Valencia in beeld bij Juventus. "We zijn de situatie van Mascherano aan het bespreken", geeft Marotta toe. "Maar die onderhandelingen worden, net als die voor Gomes, een stuk lastiger."