'Nederlander door Chelsea in wachtkamer gezet: besluit over toekomst pas na EK'

'Nederlander door Chelsea in wachtkamer gezet: besluit over toekomst pas na EK'

30-05-2016 23:59

Marco van Ginkel verkeert voorlopig in onzekerheid omtrent zijn toekomst. De middenvelder van Chelsea werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan PSV, maar de Engelse club heeft nog niet besloten wat het in de toekomst met de Nederlander wil doen.

Antonio Conte, die vanaf komend seizoen de honneurs waarneemt in Londen, wil zich pas na het EK in Frankrijk focussen op Chelsea. Conte is momenteel met Italië in voorbereiding op het eindtoernooi en wil de toekomst van verschillende huurlingen pas bepalen als hij daadwerkelijk in dienst is getreden bij Chelsea, zo meldt de Daily Mail.

Dat betekent dat Van Ginkel voorlopig nog in de wachtkamer zit. De spelmaker heeft zelf echter laten weten ook komend seizoen te willen spelen voor de kersverse landskampioen en ook trainer Phillip Cocu wil langer door met de door Vitesse opgeleide speler. Al eerder kwam het bericht naar buiten dat na de interlandperiode PSV en Van Ginkel om de tafel willen zitten om te praten over een langer verblijf. In dertien Eredivisieduels was Van Ginkel achtmaal trefzeker voor de Eindhovenaren, die hopen dat Van Ginkel deze zomer definitief PSV'er is.