Op weg naar het EK: Pogba en Payet zorgen voor hoogtepunten op mooie Franse avond

30-05-2016 23:32
1

Frankrijk lijkt klaar voor het EK in eigen land. Maandagavond werd Kameroen - de ploeg van Hugo Broos - in een zéér spectaculaire oefenwedstrijd met 3-2 over de knie gelegd.

Het was bij tijd en wijlen genieten in Nantes, waar Frankrijk de gastheer was van Kameroen. Blaise Matuide opende na twintig minuten de score na uitstekend voorwerk van Kingsley Coman en dat leek de opmaat voor een simpele avond voor de Fransen.

Kameroen liet zich echter óók van zijn beste kant zien en bood goed verweer. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker van Vincent Aboubakar. Op slag van rust zette Olivier Giroud de Fransen weer op voorsprong. De manier waarop was gedenkwaardig: Paul Pogba leverde een werkelijk fantastische assist. Opvallend genoeg werd Giroud ook na de 2-1 uitgefloten door de Franse fans.

Na een lange periode zonder goals leek Kameroen op de valreep een knap gelijkspel af te dwingen door een doelpunt van Eric Maxim Choupo-Moting. Frankrijk ging in blessuretijd tóch met de zege aan de haal, met dank aan Dimitri Payet. De aanvaller van West Ham United zorgde voor het tweede hoogtepunt van de avond met een geweldige vrije trap.