Schokkend verhaal The Sun: IS ziet Engelsen en Russen als doelwit op EK

Schokkend verhaal The Sun: IS ziet Engelsen en Russen als doelwit op EK

30-05-2016 14:58
1

IS zou het op het aanstaande EK hebben voorzien op fans van Engeland en Rusland. De Islamistische terreurorganisatie heeft volgens tabloidkrant The Sun plannen om onder andere zelfmoordterroristen in te zetten om aanslagen te plegen in Marseille, waar Engeland en Rusland tegen elkaar spelen. Het duel wordt gespeeld op 11 juni om 21.00 uur.

Volgens de Engelse boulevardkrant wil IS een bloedbad rondom dat duel. In Marseille zouden de meeste IS-terroristen zich verzameld hebben. Dat weet de overheid op basis van informatie die werd gevonden op de laptop van Salah Abdeslam, die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Parijs van afgelopen november. Toen werden ruim honderd onschuldige mensen in een concertzaal in Parijs neergeschoten door terroristen.

De terreurorganisatie wil een nieuw bloedbad aanrichten en ziet het aankomende EK daarvoor als perfecte gelegenheid. Zowel Engelse als Russische fans zijn daarbij het doelwit. De politie in Engeland is bang dat nietsvermoedende fans van Engeland uit het niets neergeschoten kunnen worden. Het EK begint op 10 juni aanstaande. Gastland Frankrijk neemt het dan op tegen Roemenië.