Rode Duivel wordt vrijgesproken door Italiaanse rechter in omkoopaffaire

Rode Duivel wordt vrijgesproken door Italiaanse rechter in omkoopaffaire

30-05-2016 14:27

De rechtbank van Bari heeft een uitspraak gedaan over Jean-François Gillet. De derde doelman van de Rode Duivels werd een jaar lang geschorst voor zijn aandeel in het Calcioscomesse-schandaal (2011). De doelman moest nog een celstraf vrezen, maar zover komt het niet.

Gillet werd door het Italiaanse Sporttribunaal (CONI) veroordeeld tot een schorsing van dertien maanden wegens schuldig verzuim. Gillet werd met andere woorden gestraft omdat hij niet meldde dat er in twee matchen misschien iets aan de hand was, níet omdat hij zelf de boel verkocht. Zijn ploegmaats zouden wel wedstrijd per expres verloren hebben.

Dat dossier liep ook nog bij het strafrechterlijk luik. Hij moest een celstraf van één jaar vrezen. Volgens Corriere dello Sport werd hij maandag met twee ploegmaats uiteindelijk vrijgesproken door de rechtbank. Gillet kan daardoor met een gerust gemoed toeleven naar het EK in Frankrijk. De veteraan werd door Marc Wilmots opgeroepen als derde doelman bij de Rode Duivels. Het WK in Brazilië moest hij missen door zijn schorsing.