Carrasco krijgt pak lof na schitterende CL-finale: Hij was de beste

Carrasco krijgt pak lof na schitterende CL-finale: "Hij was de beste"

30-05-2016 13:22

Yannick Carrasco scoorde zaterdag in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Hij was daarmee de eerste Belg die wist te scoren in de finale van de Champions League. Gert Verheyen kon zijn prestatie wel pruimen.

De flankaanvaller viel bij de rust in. Hij nam zijn ploeg meteen op sleeptouw. "Ik vond Yannick op individueel vlak de beste speler. Hij liet het meeste zien van allemaal en er stond wel wat op het veld van individuele klasse. Dan is het echt wel sterk om de beste te zijn", vertelt Verheyen aan Sporza.

"Om een of andere duistere reden verkoos de UEFA Sergio Ramos tot 'Man van de match', maar Carraso was de beste. Het speelde misschien in zijn voordeel dat de Real-spelers wat vermoeid waren, al was zijn rechtstreekse tegenstander toch ook een invaller. Die ging hij ook gezwind voorbij."

"De snelheid aan de bal, zijn balbehandeling en lichaamsbeheersing, het zag er allemaal fantastisch mooi uit. En zijn goal is natuurlijk het ultieme moment, maar het is wel spijtig dat het hem en Atletico de beker niet opleverde. Ik had het Atletico gegund."