Supporters geven met speciaal evenement pijnlijke steek aan Anderlecht

Supporters geven met speciaal evenement pijnlijke steek aan Anderlecht

30-05-2016 12:05
6

Anderlecht kon dit seizoen alweer geen titel pakken. Die eer ging naar Club Brugge. Paars-wit heeft ook een turbulent seizoen achter de rug, met heel wat supportersprotesten. Daar kunnen fans van andere ploegen duidelijk wel mee lachen.

Tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende (4-2) waren enkele supporters van Anderlecht de mindere resultaten beu. Eén supporter liet zich opmerken door het veld op te lopen. Blijkbaar zorgde dat ook voor inspiratie bij fans van andere ploegen. Op Facebook lachen ze met het evenement 'WK 100 meter met Mauves Army' de supporters van Anderlecht uit.

Volgens de organisatoren van het evenement zal er een WK 100 meter georganiseerd worden in het stadion van Roeselare. "Na de allerlaatste wedstrijd van het seizoen organiseert supportersgroep Mauves Army het WK 100 M spurt", klinkt het. "Het doel is simpel: Je start van aan de cornervlag aan het bezoekersvak en probeert naar de overkant te spurten zonder tegengehouden te worden van de stewards in een zo snel mogelijke tijd!"

"Denkt u sneller te zijn dan de copy paste van Bram Nuytinck? Of verkiest u liever de paralympische versie met Matiàs Suarez? Dat kan! Indien u verliest is er mogelijkheid om uw frustratie te richten tegen uw tegenstander door hem/haar een kopstoot uit te delen zonder dat je bestraft wordt", refereren de organisatoren naar Kara Mbodji. Bijna 900 mensen hebben al aangegeven dat naar het evenement zullen gaan. Bijna 2.500 mensen zijn dan weer geïnteresseerd.