Dit was de voormiddag: actief Gent, VDB is back en Club gaat Down Under

Dit was de voormiddag: actief Gent, VDB is back en Club gaat Down Under

30-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland

Gent op een zucht van twee transfers
AA Gent is actief bezig om zich goed voor te bereiden op volgend seizoen. De Buffalo's staan op een zucht van twee transfers. Bij Charleroi zou het Dieumerci Ndongala wegplukken, terwijl Peter Balette op het punt staat terug te keren als T2.

Vanden Borre gelooft in toekomst bij Anderlecht
Anthony Vanden Borre bekocht zijn 'janetten'-interview in het begin van het seizoen met een verbanning naar de beloften. Nu Besnik Hasi weg is bij Anderlecht, ziet de rechtsachter de toekomst weer rooskleurig tegemoet. Hij wil volgend seizoen opnieuw aansluiten bij de A-kern.

Preud'homme manager naar Engels model
Zondagavond klonk er een zucht van opluchting in en rond het Jan Breydelstadion. Met een korte videoboodschap maakte Michel Preud'homme bekend dat hij bij Club Brugge blijft, zij het in een ietwat andere rol. Hij wordt een manager naar Engels model, met minder veldwerk en meer verantwoordelijkheden voor Philippe Clement.

Club aast op Australisch international
Na de titel maakt Club Brugge werk van volgend seizoen. Aangezien Timmy Simons aan zijn - waarschijnlijk - laatste seizoen begint, zoekt het onder meer naar wisselmogelijkheden centraal op het middenveld. Voor die positie heeft het Aaron Mooy op het oog, een vlot scorende Australiër.

Anderlecht volgt gewilde MarokkaanPaars-wit wil na een tweede seizoen zonder prijs zijn kern serieus versterken. Op verschillende posities speurt het naar mogelijke aanwinsten. Voor het middenveld heeft Anderlecht Mourad Batna op het oog. Een interessante optie, aangezien hij transfervrij is, maar er is heel wat concurrentie.