Eersteprovincialer in diepe rouw en moet afscheid nemen van speler

Eersteprovincialer in diepe rouw en moet afscheid nemen van speler

30-05-2016 11:37

De eersteprovincialer FC Berlaar-Heikant is in rouw. De beloftevolle verdediger Sam Wouters is gestorven in zijn slaap, de doodsoorzaak is voorlopig onbekend.

Wouters was amper 22 jaar oud en was voor zover bekend kerngezond. Zijn dood komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Zijn voorzitter Geert Fierens reageert in De Morgen op het drama.

"Vrijdagavond op de traditionele klusdag sprak ik nog met hem en gaf ik hem een schouderklop voor zijn mooie prestaties van het voorbije seizoen. Helaas, het zouden mijn laatste woorden en laatste schouderklop zijn", aldus een zeer emotionele voorzitter.

Fierens vernam het nieuws van de vader van Wouters. "Een onwerkelijk gesprek, een menselijk drama. Sam Wouters speelde als flankverdediger twee seizoenen voor FC Berlaar-Heikant. De club haalde hem destijds weg bij Lyra. Sam woonde trouwens tegenover het stadion van Lyra. Hij was graag bij onze club en had onlangs zijn overeenkomst dan ook verlengd. Deze gebeurtenis degradeert het voetbal tot de belangrijkste bijzaak in het leven."