OFFICIEEL: Tweedeklasser haalt goalgetter weg uit Eredivisie

OFFICIEEL: Tweedeklasser haalt goalgetter weg uit Eredivisie

30-05-2016 10:27

Marko Maletic speelt vanaf volgend seizoen in de Belgische Eerste Klasse A. De boomlange Nederlander heeft namelijk een contract getekend bij Lommel United.

Die Maletic heeft ook nog de Bosnische nationaliteit, hij speelde daar zelfs met de nationale jeugdelftallen. Van 2012 tot 2014 speelde hij voor VFB Stuttgart, maar daar raakte hij nooit verder dan het tweede elftal. Het Nederlandse Excelsior nam hem over en leende hem achtereenvolgens uit aan tweedeklassers FC Oss en Telstar. Bij die laatste club maakte hij 9 doelpunten op 27 wedstrijden, dat is niet voldoende om Excelsior te overtuigen.

Maletic is zelf zeer enthousiast over zijn nieuwe club. "Ik had nog andere opties, maar uit de gesprekken met Lommel bleek dat de club me er graag bij wil. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk om veel te spelen. Vorig seizoen zette ik een stap terug met de bedoeling om er twee vooruit te kunnen zetten. Als ik mijn doelstellingen bij Lommel kan waarmaken, worden zowel ik als de club daar beter van", zegt hij aan Het Belang Van Limburg.

Coach Karel Fraeye is ook blij, de Nederlandse targetman is exact het type dat hij wilde. "We willen dit seizoen dominanter gaan voetballen en in dat plan past een balvaste spits", legt hij nog uit.