Ciman ontgoocheld met plaats op de bank, Witsel steunt hem

Ciman ontgoocheld met plaats op de bank, Witsel steunt hem

30-05-2016 08:54

Axel Witsel kreeg zaterdag ietwat verrassend de voorkeur op Laurent Ciman op de rechtsachter. Die laatste reageerde zwaar ontgoocheld op zijn bankzittersstatuut en kreeg zowaar steun van Witsel.

Marc Wilmots verklaarde eerder nochtans dat hij Ciman meer als rechtsback selecteerde dan als centrale verdediger. Desondanks startte de verdediger niet. Na Alderweireld, Denayer, Meunier en Witsel lijkt Ciman dus pas vijfde keuze op die positie. "Het heeft geen zin te zeggen of ik de keuze van de coach al dan niet begrijp",aldus Ciman aan Het Nieuwsblad.

"Ik moet de keuze simpelweg respecteren. Ik denk dat ik goed ben ingevallen. Aanvallend had ik graag wat meer gebracht, maar de coach vroeg me om op zekerheid te spelen." Wilmots moet morgen aanduiden wie er nog afvalt. Als er geen geblesseerden bijkomen, lijkt dat Ciman te zullen worden.

Witsel steunde zijn maatje na de partij. "Ik voelde me een beetje opgesloten op de rechtsachter. Er zijn niet zoveel oplossingen als op het middenveld. Ik heb geprobeerd iets te brengen, maar ik kan niet brengen wat bijvoorbeeld een Laurent Ciman kan op die positie."