Daar is Vanden Borre opnieuw: Ik ga mee op zomerstage met de A-kern

Daar is Vanden Borre opnieuw: "Ik ga mee op zomerstage met de A-kern"

30-05-2016 06:56
3

Nu Besnik Hasi weg is bij Anderlecht, kijkt Anthony Vanden Borre de toekomst hoopvol tegemoet. De rechtsachter bracht het voorbije seizoen grotendeels door bij de beloften na het befaamde 'janetten'-incident, maar wil opnieuw zijn kans wagen.

"Wat volgend seizoen brengt? Anderlecht natuurlijk", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik wil niet spreken over Hasi, maar ik ben nog steeds een speler van de club. Anderlecht is de ploeg van mijn hart. Het deed me pijn dat we voor het tweede jaar op rij naast de titel pakten. Vooral voor de fans vond ik het jammer, want zij geven mij de kracht om elke dag te blijven werken. Ik wil klaar zijn voor het nieuwe seizoen, met de A-kern", aldus de rechtsachter.

Zaterdag speelde Vanden Borre een benefietwedstrijd met enkele Brusselse vrienden tegen enkele profs. Dat terwijl hij op hetzelfde tijdstip twee jaar geleden het WK in Brazilië voorbereidde. "Een serieus verschil, ja", lachtte Vanden Borre. "Aan het EK denk ik niet. Ik speelde dit seizoen wel een paar wedstrijden met de beloften van Anderlecht, maar nog eens tegen profs aantreden zoals nu, dat is wat anders. Na zeventig minuten ging ik kapot naar de kant. "