OFFICIEEL: Leicester City vindt nieuwe doelman in Bundesliga

OFFICIEEL: Leicester City vindt nieuwe doelman in Bundesliga

29-05-2016 12:55

Ron-Robert Zieler verruilt Hannover 96 voor de Engelse kampioen Leicester City. Met de transfer van de 27-jarige doelman is 3,5 miljoen euro gemoeid, meldt de Duitse degradant zondag.

In het afgelopen seizoen eindigde Zieler met Hannover 96 op de laatste plaats in de Bundesliga. Door de degradatie moest de club uit Hannover een aantal spelers verkopen om het op financieel gebied te kunnen bolwerken. Leicester City zag dat als de uitgelezen mogelijkheid om een extra doelman aan te trekken.

Leicester City is kampioen van Engeland en speelt zodoende Champions League in het volgende seizoen. De Premier League-sensatie zit echter niet heel ruim in de keepers. De eerste doelman is Kasper Schmeichel en de reservedoelman is Mark Schwarzer. Laatstgenoemde is al 43 jaar oud en dus ging Leicester succesvol op zoek naar nieuwe concurrentie voor Schmeichel.

Het wordt voor Zieler niet zijn eerste periode in de Premier League. De zesvoudig international stond tussen 2008 en 2010 onder contract bij Manchester United. Hij kwam echter niet één keer in actie voor The Red Devils en ook een verhuur aan Northampton Town werd geen succes, waarna hij naar Hannover vertrok.