Jordan Lukaku legt pijnpunt bloot: Vertonghen is geen echte linksback

Jordan Lukaku legt pijnpunt bloot: "Vertonghen is geen echte linksback"

29-05-2016 12:22

Jordan Lukaku is een rijzende ster in het Belgische voetbal, de jonge linksachter brengt vooral aanvallend heel wat bij. In de toekomst kan hij een oplossing zijn voor de linksback bij de Rode Duivels, want daar is er een groot gat.

Lukaku gaat mee naar het EK, maar hij maakt zich geen illusies en schikt zich in zijn rol. "Ik ga naar het EK om de groep te vervolledigen, laten we wel wezen. Ik ben een vervanger, een vervangbare vervanger zelfs. Om de concurrentie aan te gaan met Jan Vertonghen ben ik momenteel niet goed genoeg, ook al is Jan in mijn ogen geen echte linksback. Wel een van de beste centrale verdedigers ter wereld, maar geen linksback", vertelt hij aan Knack.

Lukaku erkent dat de backposities bij de Rode Duivels een probleem blijven. Er is niemand die echt topniveau haalt op die positie. "Links in de verdediging beschikken we niet over dezelfde kwaliteit als in de rest van het team. Jan is de beste die we daar kunnen zetten. Op rechts hetzelfde verhaal, maar dan met Toby Alderweireld."