'Erichot kan Sint-Truiden verlaten voor lucratieve transfer'

'Erichot kan Sint-Truiden verlaten voor lucratieve transfer'

29-05-2016 12:11

Het contract van Yvan Erichot loopt deze zomer af bij STVV, zijn optie zal niet worden gelicht. De Fransman kijkt dan ook rond en zou wel eens naar Turkije kunnen verhuizen.

Concreet gaat het over Trabzonspor, de ploeg waar Besnik Hasi in beeld is als nieuwe trainer. Die ploeg probeert het roer helemaal om te gooien, want dit seizoen eindigde het op een beschamende twaalfde plaats. De club heeft een pak meer ambitie en wil deze zomer dan ook 7 à 8 versterkingen binnenhalen.

STVV haalde Erichot in 2013 weg bij AS Monaco, waar hij nooit een wedstrijd met de A-ploeg heeft gespeeld. De Fransman was in de tweede afdeling een sterkhouder, maar kreeg op het hoogste niveau veel kritiek. STVV kon zijn optie lichten, want het moest het zijn loon verhogen met 20%. De Truienaars voelen daar weinig voor en hebben al een alternatief in gedachten: Simon Falette, eveneens een Fransman, die zou overkomen van Stade Brest uit de Ligue 2.

Trabzonspor heeft de weg naar België ondertussen wel gevonden. Naast Hasi en Erichot is de club in België ook nog Frédéric Gounongbe op het spoor. Verder is er ook nog vermeende interesse in Kara Mbodji.