'Ex-Bruggeling geniet belangstelling van Engelse topclubs'

'Ex-Bruggeling geniet belangstelling van Engelse topclubs'

29-05-2016 10:52

Vorige zomer verkaste Ivan Perisic voor zestien miljoen euro van Wolfsburg naar Inter, waar hij een sterk seizoen kende. Hij zou komende zomer Italië opnieuw kunnen verlaten. Uit Engeland is er veel interesse voor de Kroaat.

Perisic was in zijn debuutseizoen goed voor negen doelpunten en zes assists in 37 wedstrijden. Zijn goede prestaties hebben de belangstelling opgewekt van Chelsea FC en Tottenham Hotspur, meldt de Italiaanse journalist Emanuele Giulianelli. Goedkoop zal de ex-speler van Roeselare en Club Brugge niet zijn. Hij ligt nog tot 2020 onder contract en verdient zo'n 200.000 euro per week in Milaan.

Perisic belandde in januari 2009 bij Roeselare, dat hem een halfjaar leende van het Franse Sochaux. Club Brugge was gecharmeerd en nam hem in de zomer van datzelfde jaar definitief over. Na twee mooie jaren koos hij voor het avontuur bij Borussia Dortmund. Dat was geen onverdeeld succes, maar bij Wolfsburg brak hij nadien helemaal door in de Bundesliga. Nu wacht de Premier League.