'Transfervrije Gounongbe kan heel bijzondere keuze maken'

'Transfervrije Gounongbe kan heel bijzondere keuze maken'

29-05-2016 09:00

Frédéric Gounongbe is een heel belangrijke speler voor Westerlo, maar het lijkt erop dat de Kempenaars het volgend seizoen zonder hem moeten doen. Trabzonspor zou hem heel graag inlijven.

Zo moeilijk wordt dat ook niet voor de Turkse eersteklasser, want het contract van Gounongbe loopt eind juni af. Westerlo heeft nog geprobeerd om het te verlengen, maar Gounongbe kan bij Trabzonspor uiteraard een veel beter loon krijgen. Volgens de lokale bron Haberts is Gounongbe een belangrijk target voor Trabzonspor, dat dit seizoen eindigde op een zeer teleurstellende twaalfde plaats in de Turkse eerste afdeling.

Gounongbe scoorde dit seizoen 13 doelpunten op 28 wedstrijden voor Westerlo. Afgelopen winter was er al interesse vanuit de Engelse tweede klasse, maar hij koos toen om met Westerlo voor het behoud te strijden. De 28-jarige spits kan nu echter opnieuw een grote stap vooruit zetten, en deze keer zal hij mogelijk wel op die boot springen. Bij Trabzonspor zou hij in ieder geval Besnik Hasi kunnen krijgen als nieuwe coach.