'Van Gaal voelt zich verraden door Mourinho en de clubleiding'

'Van Gaal voelt zich verraden door Mourinho en de clubleiding'

29-05-2016 08:17

Er is veel geschreven over de manier waarop Louis van Gaal deze week het veld moest ruimen bij Manchester United. Hoewel de Nederlander zelf nog niet uitgebreid aan het woord kwam over zijn vertrek, zou hij wel degelijk woedend zijn op de clubleiding van de Engelse grootmacht.

Van Gaal werd deze week vervangen door José Mourinho, normaliter een goede vriend. Engelse media schreven dat de clubleiding van United al lange tijd in gesprek was met de Portugees en volgens The Sun is de oud-bondscoach daar onthutst over. De boulevardkrant baseert zich op 'een bron dicht bij Van Gaal'.

'Louis voelt zich verraden door de manier waarop José hem heeft afgelost en hoe hij is ontslagen', aldus de bron. 'Hij had niet gedacht dat hij na het winnen van de FA Cup ontslagen zou worden en realiseert zich nu wat er sinds december met Mourinho gaande is geweest. Het voelt voor Louis alsof Mourinho en de clubleiding van United hem met een mes in zijn rug hebben gestoken.'

Van Gaal en Mourinho hadden regelmatig sms-contact, maar toen dat in de tweede seizoenshelft plotseling ophield zou de Nederlander voor het eerst zijn verdenkingen hebben gehad.