'Everton zet De Boer en Koeman uit het hoofd: Zuid-Amerikaan nu topkandidaat'

'Everton zet De Boer en Koeman uit het hoofd: Zuid-Amerikaan nu topkandidaat'

29-05-2016 08:17

Niet Frank de Boer of Ronald Koeman, maar Manuel Pellegrini is inmiddels nummer één kandidaat om het roer over te nemen bij Everton. The Daily Mail schrijft zondag dat de Chileense oefenmeester een aantal gesprekken achter de rug heeft in Liverpool. 

Everton, dat afgelopen seizoen op de elfde plek eindigde in de Premier League, ontsloeg recentelijk Roberto Martinez. Direct dook de naam van De Boer op als belangrijke gegadigde om aan de slag te gaan op Goodison Park. Ook Southampton-manager Koeman zou in aanmerking komen voor de vacature, al meldden Britse media direct vrij stellig dat de oefenmeester waarschijnlijk onhaalbaar is voor The Toffees. 

Inmiddels lijkt de clubleiding van de volksclub uit Liverpool dus te zijn doorgeschakeld naar Pellegrini (62). De voormalig trainer van onder meer Malága en Real Madrid had de afgelopen drie seizoenen de leiding bij Manchester City. Met die club won hij één keer de landstitel en tweemaal de League Cup. Begin 2016 kreeg Pellegrini te horen dat er na dit seizoen geen plek meer voor hem is bij City. Pep Guardiola komt de Zuid-Amerikaan vervangen.