Simeone: Wat me echt raakt, is dat we de mensen pijn hebben gedaan

Simeone: "Wat me echt raakt, is dat we de mensen pijn hebben gedaan"

29-05-2016 08:04

Voor de tweede keer in drie jaar slaagde Atlético Madrid er niet in om een Champions League-finale te winnen. En dat komt hard aan bij Diego Simeone, trainer van de verliezende Madrileense ploeg.

Net als twee jaar geleden moest Atlético zijn meerdere erkennen in aartsrivaal Real Madrid, dat ditmaal na strafschoppen de sterkste bleek. "Dit neem je een aantal jaren mee", treurde Simeone op de website van de UEFA. "Allereerst gaan mijn felicitaties uit naar Real Madrid. Opnieuw waren ze superieur aan ons, ditmaal in een strafschoppenserie."

"Ik vond dat we slecht begonnen aan de wedstrijd, maar na twintig minuten herstelden we onze organisatie. Na rust konden we heel snel gelijkmaken, maar onze intenties waren duidelijk. Ik weet niet welke nederlaag het meeste pijn doet. Wat me echt raakt, is dat we de mensen pijn hebben gedaan die ervoor hebben betaald om hierheen te komen. Ik voel me er een beetje verantwoordelijk voor dat ik ze niet heb kunnen geven wat ze wilden. Dat doet echt pijn."

Simeone vond dat Real de zege uiteindelijk toekwam. "Real was het beste team, want ze hebben gewonnen. We hebben het niet kunnen beslissen in de strafschoppenserie. Daar moet ik over na gaan denken."