Wilmots laat in kaarten kijken: Ze zullen ook de volgende wedstrijden spelen

Wilmots laat in kaarten kijken: "Ze zullen ook de volgende wedstrijden spelen"

28-05-2016 23:00

Marc Wilmots verraste zondag met zijn opstelling. Hij verkoos Axel Witsel boven Laurent Ciman als rechtsback. Achteraf aan Sporza verdedigde hij zijn keuze.

"Of het een geslaagd experiment was met Witsel? Ik heb op dit moment maar vijf verdedigers omdat Nicolas Lombaerts, Deryck Boyata, Jason Denayer en ThomasMeunier er nog niet zijn. En ik wou Thomas Vermaelen absoluut laten spelen", legt hij uit.

"Witsel heeft het goed gedaan. Defensief maakte hij geen fouten. Ik heb wel gezien dat ook zijn rol als controleur op het middenveld niet te onderschatten is", zegt Wilmots. Later bracht hij toch Ciman in, al had dat een andere reden. "Dembélé moest vervangen worden. Hij had pijn in zijn kuit. In deze fase van de voorbereiding moet je dan meteen ingrijpen."

"Eden Hazard en Vertonghen hadden het moeilijk met Xherdan Shaqiri, maar Hazard heeft de Zwitserse verdediging ook pijn gedaan. Eden is het soort speler die groeit door te spelen. Net als Kevin De Bruyne. Zij zullen dus ook de twee volgende wedstrijden helemaal volmaken", ligt Wilmots een tipje van de sluier.