Duivels op rapport: Twee uitblinkers, één gebuisde en te veel middelmaat

Duivels op rapport: Twee uitblinkers, één gebuisde en te veel middelmaat

28-05-2016 18:15

Na de oefeninterland tussen Zwitserland en België (1-2) heeft de redactie van VoetbalPrimeur.be punten uitgedeeld aan de basisploeg van de Rode Duivels. Onze redactie zag twee uitblinkers en helaas ook één speler die door het ijs zakte. 

Thibaut Courtois – 6,5
Het werk dat hij moest doen, deed hij goed. Ging paar keer mooi plat en was ook sterk in het luchtduel. Kon niets doen aan de 1-0.

Axel Witsel – 6,5
Wilmots testte hem uit op de rechtsachter. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg stelde niet teleur. Maar eerlijk? Hij werd ook weinig op de proef gesteld. Mocht na 55 minuten terug het middenveld op.

Toby Alderweireld - 6
De nieuwe leider van de verdediging had het nog een beetje lastig met zijn nieuwe rol. We hebben Toby al beter zien spelen.

Thomas Vermaelen - 6
Aardig, maar zeker niet meer dan dat. Vermaelen heeft duidelijk zijn beste vorm nog niet te pakken. Hopelijk binnen twee weken wel.

Jan Vertonghen – 3 
Zag op links in de eerste helft heel wat sterretjes. Had problemen met de opkomende Lang. Ook de 1-0 kwam er via zijn kant. Vertonghen was zaterdagmiddag duidelijk de minste Rode Duivel.

Marouane Fellaini – 5,5
Mocht bij afwezigheid van Radja Nainggolan op het middenveld beginnen. Fellaini kende een onopvallende partij. Bracht te weinig.

Kevin De Bruyne – 8
Het werd weer maar eens duidelijk dat De Bruyne de patron is van onze nationale ploeg. Als hij er zin had, deden de Belgen het goed. Anders was het vaak huilen met de pet op. Zorgde voor een geweldige, winnende treffer. 

Mousa Dembélé - 6
Hij speelde een geweldig seizoen met Tottenham, maar kon zaterdag die lijn niet echt doorzetten. Had samen met de andere middenvelder weinig grip op de partij.

Dries Mertens - 7
Was offensief samen met De Bruyne de uitblinker. Zorgde voor voldoende dreiging en leverde ook de assist voor de 1-1 af.

Romelu Lukaku – 6,5
Speelde geen onaardige wedstrijd. Pikte ook zijn goaltje mee. Werd misschien iets te weinig gebruikt in het spel.

Eden Hazard – 5,5
Wisselde als zo vaak genialiteit af met een gebrek aan werkkracht. Kreeg een zwervende rol, maar deed daar onvoldoende mee. Zorgde wel voor de mooiste pass van de dag.

Wat vond jij van de match? Wie was de uitblinker? Schrijf het bij de comments!