'Manchester United gunt Mourinho bizarre bonus bij Champions League-glorie'

'Manchester United gunt Mourinho bizarre bonus bij Champions League-glorie'

28-05-2016 16:37

Als José Mourinho er tijdens zijn verblijf op Old Trafford in slaagt om de Champions League te winnen, dan ontvangt de kersvers trainer van Manchester United een adembenemende bonus. Dat schrijft boulevardkrant The Sun dit weekend. 

Mourinho heeft in zijn contract laten opnemen dat hij liefst twintig miljoen euro (!) incasseert wanneer The Red Devils onder zijn bewind het miljoenenbal winnen. De voormalig coach van onder meer Real Madrid, Internazionale en FC Porto heeft de Cup met de Grote Oren al twee keer op zijn cv staan. In 2004 (Porto) en 2010 (Inter) won The Special One het toernooi. 

Manchester United snakt naar Champions League-succes. De Premier League-grootmacht stond in 2008 voor het laatst in handen met de hoofdprijs. In 2015 kwalificeerde United zich onder Louis van Gaal zich wel voor de groepsfase van het toernooi, maar PSV en VfL Wolfsburg bleken te sterk. Afgelopen seizoen slaagde Van Gaal er helemaal niet in om zich met United te kwalificeren voor het kampioenenbal. In de competitie eindigde de club op de vijfde plaats.