Antwerpse brandstichter terug op vrije voeten: Ik heb heel veel spijt

Antwerpse brandstichter terug op vrije voeten: "Ik heb heel veel spijt"

28-05-2016 08:05

De man die na de wedstrijd Antwerp - Eupen een politiecombi in brand stak is terug op vrije voeten. Het Laatste Nieuws kon een eerste reactie losweken bij hem, en daarin maakt hij duidelijk dat hij veel spijt heeft.

De dader is amper 18 jaar oud, maar dat praat zijn jeugdzonde natuurlijk niet goed. "Ik heb heel veel spijt van wat er gebeurd is, van wat ik gedaan heb. Ik ben blij dat ik uit de gevangenis ben. Ik ga mijn voorwaarden naleven en dan ga ik me al aanmelden bij het justitiehuis", liet hij meteen na zijn vrijlating weten.

De dader mag dan wel terug vrij zijn, hij moet wel nog een pittige schadevergoeding betalen. "Dat is voor morgen. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik zo'n stomme fout heb kunnen maken, maar ik heb in de gevangenis veel tijd gehad om na te denken. En vanavond zijn het frietjes van de frituur", sluit hij nog af met een kwinkslag.

Advocaat Jorgen Van Laer denkt dat hij zijn cliënt niet meer gaat terugzien in de rechtbank.  "Mijn cliënt heeft zijn fout ingezien en heeft aan den lijve mogen ondervinden wat de gevangenis inhoudt. Wees maar zeker dat hij zijn les geleerd heeft."