Ronaldo klaar voor finale: 'Zelfs met een lichte blessure zou ik hem laten spelen'

Ronaldo klaar voor finale: 'Zelfs met een lichte blessure zou ik hem laten spelen'

27-05-2016 22:32

Trainer Zinedine Zidane heeft vrijdag de laatste zorgen over de fitheid van Cristiano Ronaldo weggenomen. De Portugese superster van Real Madrid staat zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Atlético Madrid gewoon aan de aftrap.

Ronaldo zorgde dinsdag voor schrik door de training vroegtijdig te staken. Een dag later trainde hij echter alweer mee en de fysieke problemen zijn dan ook verleden tijd. "Hij had een klein probleem, maar hij is weer volledig fit. Zelfs met een lichte blessure zou ik hem laten spelen, maar dat is nu niet het geval", vertelde Zidane vrijdag tijdens de persconferentie tegen Spaanse media.

Real Madrid wist de Champions League al tien keer te winnen. De laatste keer was in 2014, toen Atlético in de finale al eens werd verslagen. "Op een paar posities is ons elftal gewijzigd ten opzichte van die finale, maar het idee is hetzelfde gebleven. Eenheid, inzet en kameraadschap, die combinatie is voor ons erg belangrijk. De finale bereiken is niet makkelijk. Dit is de kers op de taart."

"Als we verliezen hebben we niet gefaald", vervolgt Zidane. "Niemand pakt ons af wat we tot dusver hebben bereikt." Toch geeft de Fransman toe dat hij de druk voelt. "Maar dat hoort bij dit werk. Ik vind de druk wel lekker. Als coach is het wel totaal anders. Dat vertelde Carlo Ancelotti me in het verleden al en hij had gelijk."