Dit was de dag: Wachten op Michel, De fauw keert terug en boze Wilmots

Dit was de dag: Wachten op Michel, De fauw keert terug en boze Wilmots

27-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond om 20u de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

De fauw keert terug op het oude nest
Het hing al een tijdje in de lucht, maar vrijdag werd het officieel. Davy De fauw verlaat Club Brugge. Volgend seizoen komt hij terug uit voor Zulte Waregem. Dat liet Essevee zelf weten.

Wachten op beslissing Preud'homme
Heel Club Brugge wacht met spanning af wat Michel Preud'homme beslist. De trainer, die Club naar de eerste titel in elf jaar loodste, twijfelt tussen doorgaan en een sabbatjaar. Als we zijn zoon mogen geloven, krijgen was pas maandag een antwoord.

Carrasco onzeker voor Champions League-finale
Zaterdag staat in San Siro in Milaan de Champions League-finale op het programma. Normaal gezien treedt er één Belg aan in de hoogmis van het clubvoetbal, maar vrijdag kwam er een kink in de kabel. Yannick Carrasco mankte op de training van Atlético Madrid en is twijfelachtig.

Wilmots twijfelt tussen Ciman en wit konijn
Zaterdag spelen de Rode Duivels een oefeninterland in en tegen Zwitserland. Door de blessures achteraan is het wat puzzelen. Vooral de rechtsachter is nog een vraagteken. Zo twijfelt Marc Wilmots voor die positie nog tussen Laurent Ciman en ... Axel Witsel.

Bondscoach is kwaad op bond
De oefeninterlands tegen Finland en Noorwegen in het eigen Koning Boudewijnstadion zijn niet helemaal uitverkocht en Wilmots weet waar de reden ligt. De ticketprijzen zijn te hoog en de oorzaak daarvan is een geld beluste bond, aldus een kwade bondscoach.