De pasta zal nog heerlijker smaken na een EK-titel: Belgen komen tekort

De pasta zal nog heerlijker smaken na een EK-titel: "Belgen komen tekort"

27-05-2016 14:12

Op dertien juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk. Tegenstander van dienst: Italië. De Squadra Azzurra kan nog steeds rekenen op Giorgio Chiellini. De Juventus-verdediger blikt vooruit op het toernooi. 

Het is algemeen bekend dat Italië bekend staat als een ploeg, die als een diesel aan een toernooi begint. Een langzame start om dan om te schakelen naar de turbo. Het duel tegen de Italianen komt voor de Rode Duivels misschien wel op een erg goed moment. Beide teams trappen onderling hun groepsfase af. Voor Chiellini is het duidelijk: "België heeft een erg goed team."

Maar de 31-jarige verdediger van Juventus plaats ook meteen een kanttekening. "Zij zijn erg afhankelijk van Kevin De Bruyne en Eden Hazard", aldus Chiellini op een persconferentie van vrijdag. "Hazard heb ik de laatste weken wel zien groeien. Maar de Belgen missen ervaring. Zij komen tekort voor de eindzege. Door de groepsfase gaan zij wel geraken en wie weet hoe ver ze het dan nog kunnnen schoppen."