'Sterkhouder van FC Barcelona moet vanaf nu 200 miljoen euro kosten'

'Sterkhouder van FC Barcelona moet vanaf nu 200 miljoen euro kosten'

27-05-2016 13:10

Sergio Busquets speelt ook de komende jaren in Camp Nou. FC Barcelona maakt vrijdag bekend dat het contract van de waardevolle controleur is opengebroken en verlengd tot medio 2021.

Door de contractverlenging is Busquets in één klap 200 miljoen euro waard. Dat is de hoogte van de verplichte ontsnappingsclausule in zijn contract. Barça maakt met de nieuwe overeenkomst ook een eind aan alle speculaties rond Busquets, die begeerd zou worden door Paris Saint-Germain en zelf weinig moeite deed om dat te ontkennen.

De 27-jarige controleur zweert echter trouw aan Barcelona, de club waar hij al zijn hele leven speelt. Hij gaat naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro per jaar opstrijken. Naast PSG was ook Manchester City geïnteresseerd, maar Pep Guardiola krijgt geen kans om Busquets in de zomer op te pikken bij zijn oude club.

Busquets debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van Barça en heeft zich ontwikkeld tot een zéér gewaardeerde defensieve middenvelder. Afgelopen seizoen was hij goed voor 35 optredens in de competitie, waarin hij niet scoorde. Barça won het landskampioenschap en de Copa del Rey.