Broer Santini zoekt Belgische club: Onder de indruk van de beleving

Broer Santini zoekt Belgische club: "Onder de indruk van de beleving"

27-05-2016 12:28

Ivan Santini is al enkele seizoen aan de slag in de Jupiler Pro League. Als alles volgens plan verloopt, loopt binnenkort ook zijn broer rond in onze competitie. Krsevan Santini is naarstig op zoek naar een Belgische club.

De 29-jarige doelman speelde drie seizoen bij het Oekraïense FC Zorya Luhansk, maar daar vertrok hij afgelopen winter. "Ik kende daar een mooie tijd', zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "In 2014 stond ik zelfs in de Ploeg van het Jaar van de Oekraïense competitie. Toen de oorlog met Rusland uitbrak, begon de miserie. De club ligt middenin de oorlogszone en moest vierhonderd kilometer verder gaan spelen."

De problemen stapelden zich op. "De club kreeg financiële problemen en kon de contracten niet meer betalen. Shakhtar Donetsk, waarmee Zorya Luhansk samenwerkt, stelt sindsdien gratis jonge spelers ter beschikking die opgesteld moesten worden. Veel buitenlanders zijn vertrokken en wie bleef, kwam naast de ploeg te staan", geeft hij aan.

In januari trok hij voor een half jaar naar het Cypriotische Enosis Neon Paralimni FC, waar Ronny Van Geneugden trainer is. Daar kwam hij nog acht keer in actie en kon hij rustig uitkijken naar nieuwe opties. Zijn makelaar Dragan Siljanoski, die ook zijn broer Ivan vertegenwoordigt, zegt er momenteel gesprekken met Belgische clubs lopen. "Ik zou heel graag naar België komen. Ik bezocht mijn broer al twee keer en was onder de indruk van de beleving."