Duchâtelet is terug: Met buitenlandse eigenaar neem je een risico

Duchâtelet is terug: "Met buitenlandse eigenaar neem je een risico"

27-05-2016 11:19

Roland Duchâtelet is (officieel) terug bij Sint-Truiden VV. De zakenman kocht de club opnieuw over van Bart Lammens en stelt zijn partner Marieke Höfte aan als voorzitter. Op de persconferentie gaf hij duiding bij de overname.

"Het was niet echt mijn intentie om terug te keren naar het Belgische voetbal", legde Duchâtelet uit. "Maar het stadion was al van ons en dus is het makkelijk om een entiteit te hebben die het geheel controleert. Het vereenvoudigt de samenwerking. Dat ik terug ben van nooit weggeweest? Ik ben hier altijd blijven wonen. Als er lokaal geen goede aandeelhouder kunnen gevonden worden, kan ik het beter zelf doen."

Duchâtelet wilde dus voorkomen dat een buitenlandse overnemer de club in handen kreeg. "Met een eigenaar uit bijvoorbeeld Thailand neem je toch een risico, want zij kennen de voetbalcultuur niet. Kijk maar naar Engeland, waar die buitenlandse eigenaars niet allemaal een succes zijn." Zelf is Duchâtelet nog eigenaar van Charlton (Engeland), Alcorcon (Spanje) en Carl Zeiss Jena (Duitsland).