OFFICIEEL: Sint-Truiden krijgt een nieuwe eigenaar

OFFICIEEL: Sint-Truiden krijgt een nieuwe eigenaar

27-05-2016 09:25

Sint-Truiden krijgt een nieuwe eigenaar. De club maakte vrijdagochtend bekend dat de club wordt overgenomen. De naam van de overnemer is nog niet bekend, maar de Kanaries geven om 10u30 een persconferentie om meer details bekend te maken.

Roland Duchâtelet nam STVV in 2008 over en was tot en met 2011 voorzitter van de Limburgse club. Nadien volgden Benoît Morrenne en huidige voorzitter Bart Lammns hem op. Duchâtelet was enkele jaren eigenaar van Standard en de succesvolle zakenman kreeg ook Charlton Athletic, Alcorcon en Carl Zeiss Jena in handen. Officieel was hij niet meer betrokken bij Sint-Truiden, maar er wordt nu toch gespeculeerd over zijn rol bij de overname. Zijn partner Marieke Höfte is bovendien eigenaresse van het stadion.

Sint-Truiden kende dit seizoen als promovendus onder leiding van Yannick Ferrera een uitstekende start van het seizoen. De succescoach vertrok echter begin september al naar Standard en nadien raakte de club ook sterkhouders als Rob Schoofs kwijt. De club zakte ver terug in het klassement en eindigde uiteindelijk op een tegenvallende veertiende plaats. Zorgt de nieuwe sterke man voor de ommekeer?