'Everton heeft dik miljoencontract over voor Nederlandse coach'

'Everton heeft dik miljoencontract over voor Nederlandse coach'

27-05-2016 08:24
1

Everton heeft heel veel geld over voor Ronald Koeman. De Engelse club wil de manager van Southampton dolgraag inlijven als opvolger voor de ontslagen Roberto Martinez en wil hem daarvoor de best betaalde manager ooit van de club maken. Vooralsnog hapt Koeman niet toe.

Liverpool Echo weet dat The Toffees van Koeman zelfs één van de best betaalde managers in de Premier League willen maken. Op die manier probeert Everton de succescoach van Southampton over te halen om naar de Merseyside te komen. In de tussentijd wordt er druk gesproken over een mogelijke deal tussen Arsenal en Koeman, die volgens de Engelse kranten over anderhalf jaar de opvolger van Arsene Wenger moet worden.

Everton heeft al enkele verwoede pogingen gewaagd bij Koeman en Southampton, maar de Nederlandse trainer houdt zijn poot stijf. Southampton werd afgelopen seizoen, onder leiding van Koeman, keurig zesde in de Premier League. Everton wil met Koeman een gooi doen naar een plek bij de top-vijf en eigenaar Farhad Moshiri wil daarvoor flink investeren.

Romelu Lukaku en John Stones lijken voor een transfer te staan, waardoor The Toffees ook topspelers kwijtraken. Het zou een reden voor Koeman kunnen zijn om niet over te stappen. In totaal heeft Everton 7,9 miljoen euro per jaar over voor Koeman, die met Southampton in gesprek is over een nieuw contract.