'De Rode Duivels komen op de eerste plaats voor mij, dat weet mijn club'

'De Rode Duivels komen op de eerste plaats voor mij, dat weet mijn club'

26-05-2016 21:40

Het had niet veel gescheeld of het EK ging aan de neus van Laurent Ciman voorbij. Maar door het blessureleed bij de Rode Duivels zit de verdediger van Montréal Impact plots toch weer bij de selectie. Ciman mag misschien dan niet de beste speler zijn. Hij is mogelijk wel het meest trots om voor de nationale ploeg te spelen. 

"België is mijn land, dus ik hou van deze ploeg. Ik vind het een eer dat ik erbij ben en kijk ernaar uit om zaterdag met mijn vrienden een wedstrijd te spelen. De Rode Duivels komen op de eerste plaats voor mij. Dat weten ze bij Montréal Impact ook en dus hebben ze er geen probleem over gemaakt, ook al mis ik nu heel wat wedstrijden", aldus Ciman tegenover Sportwereld.

Zaterdag spelen de Belgen een oefenmatch tegen Zwitserland. De kans is heel groot dat Ciman dan fungeert als rechtsachter.  "Het is lang geleden dat ik nog eens op die positie gespeeld heb, want bij Impact sta ik centraal. Ik zal me dus wel even moeten aanpassen, maar ik ken de basis natuurlijk wel. Ik ben polyvalent, ik kan op meerdere plaatsen achterin uit de voeten en aanvallend kan ik de ploeg zeker wat bijbrengen."