OFFICIEEL: Anderlecht en Hasi gaan uit elkaar

OFFICIEEL: Anderlecht en Hasi gaan uit elkaar

26-05-2016 20:37

Wat iedereen al wist, is donderdagavond ook officieel aangekondigd. Anderlecht en coach Besnik Hasi gaan uit elkaar. Dat heeft de club laten weten op haar website.

Woensdag raakte al bekend dat er definitief een beslissing was genomen over de toekomst. Hasi kreeg toen in een onderhoud met het bestuur te horen dat de samenwerkig stopt. De coach werd zelfs al in verband gebracht met het Turkse Galatasaray, terwijl Anderlecht naast zijn gekende shortlist met de Italiaan Stefano Piolo zou praten.

Hasi loodste Anderlecht in 2014 naar de titel vanuit een verloren positie, maar slaagde er de voorbije twee seizoenen niet in de ploeg constant op een hoog niveau te laten spelen. Het was al enkele weken duidelijk dat zijn positie onhoudbaar was geworden, maar de club wachtte tot nu om het bekend te maken.

Reacties
"Ik heb 14 mooie jaren bij paars-wit gekend als speler, assistent-coach en hoofdtrainer", aldus Hasi in een eerste reactie. Ik zal de club voor altijd in mijn hart dragen. Ik wil de voorzitter en de directie danken voor alle kansen die ik gekregen heb. Ook mijn directe medewerkers ben ik erkentelijk voor hun inzet en de goede samenwerking."

"Dit afscheid is jammer genoeg eigen aan de harde wetten van het profvoetbal", klinkt het bij manager Herman Van Holsbeeck. "De club wenst Besnik Hasi alles succes met zijn verdere loopbaan. We zijn er hier allemaal van overtuigd dat hij een mooie trainersloopbaan tegemoet gaat. Hij bezit immers de nodige kwaliteiten om een top coach te worden."