Nieuw probleem voor Eurostadion na klacht van advocaat

Nieuw probleem voor Eurostadion na klacht van advocaat

26-05-2016 18:53

Het Eurostadion blijft een moeilijk en ingewikkeld dossier. De voetbaltempel, die zou dienen voor de nationale ploeg en Anderlecht, moet tegen de start van het EK 2020 klaar zijn, maar loopt steeds meer vertraging. Nu strooit een klacht roet in het eten.

Het is advocaat Walter van Steenbrugge die een klacht indient bij de Europese Commissie. Volgens hem overtreedt de overheid de Europese concurrentieregels door de bouw van het Eurostadion in Brussel en eerder al de Ghelamco-arena in Gent te subsidiëren. "Volgens mij bestaat er in de Europese regelgeving een verdrag dat zegt dat overheidssteun enkel kan in uitzonderlijke gevallen. Daar knelt het schoentje", zegt hij in het Canvas-programma Panorama.

Van Steenbrugge, die een aantal supporters van Club Brugge vertegenwoordigt, claimt wel dat hij de toekomst van het Eurostadion niet in gevaar wil brengen. "Zoals er in het voetbal fair play geldt, moet er ook fair play gelden voor de bouw van stadions", vindt hij.

De Brusselse schepen Alain Courtois kan niet lachen met het nieuws. "Ik ben dit soort manoeuvres beu", reageert hij bij Sporza. "Ga naar Frankrijk, Italië, Duitsland of Luxemburg. Daar worden allemaal nieuwe stadions gebouwd met de steun van de overheid. Meester Van Steenbrugge heeft het recht om naar de Europese Commissie te stappen. Ik wens hem veel succes", klinkt het nog.