Voormalige Anderlecht-speler moet weg bij De Graafschap

Voormalige Anderlecht-speler moet weg bij De Graafschap

26-05-2016 17:50

Het Nederlandse De Graafschap houdt grote kuis in zijn kern en dat heeft gevolgen voor een oude bekende. Karim Tarfi, ex-Anderlecht, moet vertrekken bij de club. Eerder maakte het al bekend Anderlecht-huurling Nathan Kabasele terug te sturen.

Tarfi is een jeugdproduct van Anderlecht, maar kreeg er nooit zijn kans in de eerste ploeg. In het seizoen 2012-2013 speelde de nu 22-jarige middenvelder al een seizoen op uitleenbasis bij De Graafschap. Na een nieuw seizoen bij de beloften van paars-wit trok hij in de zomer van 2014 definitief naar de Superboeren, zoals De Graafschap ook wordt genoemd.

Tarfi speelde dit seizoen twintig wedstrijden, waarin hij goed was voor drie doelpunten en een assist. Tien dagen geleden scoorde hij nog een fenomenaal doelpunt in de halve finales van de Play-Offs voor stijging/daling tegen MVV. In de finale ging De Graafschap echter ten onder tegen Go Ahead Eagles. Daarom degradeert het in principe naar Tweede Klasse, al neemt het waarschijnlijk de plek in Twente. De Tukkers moeten verplicht degraderen.

De club laat naast Tarfi nog vier spelers gaan. Jeroen Tesselaar, Thijs Bouma en Tom Menting krijgen net als Tarfi geen nieuw voorstel, terwijl Robin Pröpper tekende bij Heracles Almelo. "We moeten keuzes maken op basis van de voetbaltechnische invulling. Uiteindelijk is besloten om niet met hen door te gaan. We zijn ze erg dankbaar voor hun inzet en wensen ze veel succes in hun verdere carrière', wenst manager Peter Hofstede op de clubsite.