KV Kortrijk vraagt hoofdprijs voor Marusic: ''De tijd van de koopjes is voorbij''

KV Kortrijk vraagt hoofdprijs voor Marusic: ''De tijd van de koopjes is voorbij''

26-05-2016 12:35

KV Oostende heeft serieuze interesse in Adam Marusic en ook de Serviër trekt graag naar de Kustboys. KV Kortrijk laat de rechterflankaanvaller echter niet zonder slag of stoot gaan. Dat laat Kortrijk-voorzitter Jospeh Allijns weten tegenover Het Laatste Nieuws.

Allijns spreekt duidelijke taal in de krant. ''De tijd van de koopjes is voorbij. Het lijkt wel alsof alleen wij een goede scouting hebben. Waarom halen clubs als Gent en KVO geen talenten in Frankrijk of de Balkan? Wij nemen risico's met onbekende spelers, maken ze beter. En dan worden ze afgesnoept.''

De sterke man van de Kerels beseft echter dat dit ook bij het voetbal hoort. ''Ja, het is de wet van het voetbal, maar ik zeg u: niemand gaat hier nog voor kleingeld weg. Wij staan financieel sterk, geen enkele uitgaande transfer is nodig. Clubs die play-off 1 spelen, hebben genoeg geld'', aldus Allijns.

Hij vraagt daarom ook de hoofdprijs voor Marusic. "Brecht Dejaegere is vertrokken naar Gent voor veel te weinig geld, Zarko Tomasevic werd al vroeg in het seizoen door Oostende gehaald omdat wij zijn contract niet tijdig verlengden. Nu komen ze Marusic gek maken. Ik las al dat hij voor 700.000 euro weg kan. Ik verzeker je: Marusic gaat hier niet weg onder de twee miljoen euro.''

Marusic speelde dit seizoen 39 officiële duels voor de Veekaa en kwam daarin vijf keer tot scoren. Hij heeft nog een contract tot en met de zomer van 2018, maar bevestigde al dat hij graag naar Oostende wil.