OFFICIEEL: Patro-doelman Biersard vindt onderdak bij eersteklasser

OFFICIEEL: Patro-doelman Biersard vindt onderdak bij eersteklasser

26-05-2016 12:22

Promovendus Eupen kan nu al zijn eerste zomertransfer voorstellen, al is voorstellen misschien niet het juiste woord. De supporters kennen hem al, want het gaat om doelman Joseph Biersard.

Biersard was eerder al actief bij Eupen, maar koos afgelopen seizoen voor een avontuur bij Patro Eisden Maasmechelen. Die club slaagde er niet in om zich bij de eerste acht te scharen, maar Biersard wil niet zakken naar het amateurniveau. De 25-jarige doelman keert daarom terug naar zijn ex-team, maar de vraag is of hij daar zal spelen. Hij is volgens het bestuur namelijk gehaald als derde doelman.

In een persbericht legt algemeen directeur Christoph Henkel uit waarom hij Biersard wilde. "Biersard is zeer sympathiek en zal zich goed integreren binnen de groep. Het is een goede doelman die zich altijd voluit geeft. Zelfs al is het op korte termijn weinig waarschijnlijk dat hij bij de eerste ploeg speelt, hij zal een belangrijk element zijn binnen de kern door zijn engagement. De club is ook blij dat het opnieuw een speler uit de dichte regio kan ontvangen (Biersard komt uit Verviers, red.)."