Sterkhouder Genk lonkt naar buitenland: ''Moeilijk voor Belgische topclubs''

Sterkhouder Genk lonkt naar buitenland: ''Moeilijk voor Belgische topclubs''

26-05-2016 12:17

Voor Racing Genk en Charleroi is het lange seizoen nog niet ten einde. Zij strijden in een barrage over twee duels om het laatste Europese ticket. Ongeacht de uitkomst lijkt Racing Genk sterkhouder Christian Kabasele niet te kunnen behouden voor de club. 

Het buitenland lonkt voor Kabasale en de centrale verdediger overweegt deze zomer een transfer. Dat laat hij weten aan Grenz Echo. ''Ik ben beland op een belangrijk punt in mijn carrière. Als ik me verder wil ontwikkelen op een hoog niveau, komt er een moment waarbij een transfer niet kan worden uitgesloten. Ik denk dat dat moment is aangebroken. Ik concentreer me nu op Charleroi, daarna zullen we proberen om een oplossing te vinden die het beste is voor alle partijen.''

Kabasale denkt niet zijn toekomst nog in België ligt, omdat hij te duur zou zijn voor de topclubs. "Het zal moeilijk zijn voor de Belgische topclubs om mij te kopen, alleen al omdat Genk een vrij hoge prijs vraagt voor mij. Daarom ligt het voor de hand dat ik naar het buitenland trek'', besluit Kabasele.

De 25-jarige Kabasele kwam in 2014 over van AS Eupen en speelde sindsdien 79 officiële voor Genk. Bij de Limburgers heeft hij nog een contract tot en met de zomer van 2018. Het bestuur houdt echter al sterk rekening met een vertrek.