'Barcelona schakelt na Alves-vertrek meteen door naar sensatie van Arsenal'

'Barcelona schakelt na Alves-vertrek meteen door naar sensatie van Arsenal'

26-05-2016 10:52

FC Barcelona kan snel schakelen, zodra Dani Alves definitief de deur achter zich sluit en naar Juventus vertrekt. Hector Bellerin van Arsenal staat klaar.

Bellerin wordt al het hele jaar gelinkt aan een overstap naar Barcelona en de belangstelling lijkt in een stroomversnelling te komen als Alves vertrekt. De Spaanse rechtsback, die een uitstekend seizoen draaide bij Arsenal, kan volgens Mundo Deportivo voor de som van maarliefst zeventig miljoen euro het Emirates Stadium verruilen voor Camp Nou.

Bellerin speelde als jeugdspeler tussen 2003 en 2011 in La Masia, de befaamde jeugdopleiding van Barça. Bij Arsenal kwam hij echter tot wasdom. Barça hoopt nu hetzelfde kunstje te flikken als enkele jaren geleden met Cesc Fabregas en heeft de financiële middelen om dat te doen, omdat de Catalanen na het vertrek van Alves eindelijk verlost zijn van diens torenhoge salaris.

Ondanks alles zweerde de 21-jarige Bellerin vorige week nog trouw aan Arsenal. "Ik zeg dit elk jaar, maar het is waar: Engeland is mijn thuis. Ik heb hier een leven opgebouwd en ben heel gelukkig. Ik denk niet dat een andere club me hetzelfde kan bieden als Arsenal doet."