Rode Duivel is zeer ambitieus: ''Natuurlijk kunnen we het EK winnen

Rode Duivel is zeer ambitieus: ''Natuurlijk kunnen we het EK winnen"

26-05-2016 09:33

Michy Batshuayi maakt zich op voor zijn eerste grote eindronde met de Rode Duivels. De 22-jarige spits barst van het vertrouwen en laat dat duidelijk blijken in een interview met Sporza. Batshuayi is ervan overtuigd dat onze nationale ploeg het EK in Frankrijk kan winnen.

Batshuayi was heel blij met zijn selectie, nadat hij twee jaar geleden door Marc Wilmots buiten de WK-selectie werd gelaten. Voor hem is dat geen issue meer. "Als revanche zie ik deze selectie niet. De bondscoach heeft me twee jaar geleden uitgelegd waarom ik er niet bij was. Sindsdien heb ik hard gewerkt en heb ik progressie gemaakt. In wat bijvoorbeeld? Ik loop minder buitenspel en ik win meer luchtduels'', zo laat hij weten aan Sporza.

Met 23 goals in 50 wedstrijden kende Batshuayi een trefzeker seizoen bij Olympique Marseille. Hij hoopt dan ook natuurlijk veel te spelen tijdens het EK. We zijn met vier goede aanvallers. Ik moet hard werken en tonen dat ik iets kan bijbrengen. Ik wil het liefst diep spelen, maar de bondscoach is de chef." Een andere positie in de aanval is voor hem ook een optie."Op rechts? Ja dat kan ook, als de coach het wil. Polyvalentie is altijd een voordeel'', aldus Batshuayi.

Tot slot sprak de aanvaller zich uit over de ambities voor het EK. En die zijn groot. ''Natuurlijk kunnen we het EK winnen. We hebben goede spelers. We hebben dezelfde of zelfs meer kwaliteiten dan Spanje, Duitsland of Frankrijk. Ja, dat is ambitieus, maar ik zit in een groep die hard werkt en het simpel houdt. Met dit soort spelers kunnen we ver raken."