Onduidelijk over hoofdtrainer kan Kortrijk zuur opbreken

Onduidelijk over hoofdtrainer kan Kortrijk zuur opbreken

26-05-2016 08:47

KV Kortrijk stelde in de loop van het voorbije seizoen Karim Belhocine aan als opvolger van de ontslagen Johan Walem. Die gooide meteen hoge ogen als coach, maar beschikt niet over het vereiste Pro License-diploma. Daarop haalden de Kerels Patrick De Wilde binnen als T1, al is het onduidelijk wie nu de sportieve baas is.

De Wilde was immers technisch coördinator bij Oud-Heverlee Leuven, waar hij eerder dit jaar vertrok. Op papier werd hij aangesteld als hoofdtrainer bij Kortrijk en promoveerde Belhocine tot technisch directeur voetbal. Het gerucht gaat echter de ronde dat Belhocine in de praktijk nog steeds de trainer is van Kortrijk, maar dat kan de club zuur opbreken.

"Kortrijk heeft verklaard dat Patrick De Wilde vanaf 1 april T1 is", zegt licentiemanager Van Brantegem in Het Laatste Nieuws. "Als zij onjuiste verklaringen hebben afgelegd, dan hebben ze een probleem. De licentie kan het nu niet meer kwijt, maar de sanctie kan wel gaan van een boete tot het weigeren van een licentie voor de hoogste reeks volgend seizoen." 

Van Branteghem ging zelf al controleren en stuurde ook enkele keren waarnemers naar de wedstrijden van Kortrijk. Voor de Kerels is er geen enkel probleem. Het stuurde zelf al een gerechtsdeurwaarder naar de training om te laten bevestigen dat De Wilde training geeft. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de club ook door met De Wilde als T1, zo laat het weten in de krant.