'Barcelona verrast en laat Alves transfervrij vertrekken naar Italië'

'Barcelona verrast en laat Alves transfervrij vertrekken naar Italië'

25-05-2016 21:05

Groot en onverwacht transfernieuws, woensdagavond uit Spanje. Dani Alves vertrekt op korte termijn bij FC Barcelona en zet zijn carrière voort in Italië.

Juventus wordt de nieuwe club van Alves, meldt Cadena SER. De transfer van de 33-jarige Braziliaan zou al volledig afgerond zijn. Het Spaanse medium claimt dat Alves zijn jawoord heeft gegeven aan de kampioen van Italië, waar een driejarig contract voor hem klaarligt. Verwacht wordt dat Juventus deze week de toptransfer wereldkundig maakt.

Barcelona houdt niets over aan het vertrek van Alves naar Juventus, ondanks het feit dat de hoofdrolspeler nog tot de zomer van 2017 vastligt in Camp Nou. De twee grootmachten zouden al een maand met elkaar in onderhandeling zijn. Opmerkelijk genoeg is dat niet uitgelekt.

De gewonnen Copa del Rey-finale tegen Sevilla was het laatste kunstje van Alves in het shirt van Barça. Hij won liefst 23 prijzen in Catalaanse dienst, waaronder zes landstitels en drie Champions Leagues. Barça gaat waarschijnlijk de transfermarkt op om een vervanger voor Alves te vinden.