Mulder over Rode Duivels: Virtuositeit, meer vraag ik niet als coach

Mulder over Rode Duivels: "Virtuositeit, meer vraag ik niet als coach"

25-05-2016 20:29

Jan Mulder staat bekend om zijn opvallende uitspraken. Toen Sporza hem vroeg hoe hij de Rode Duivels zou laten spelen, kon het opmerkelijke antwoord dan ook niet uitblijven.

"Ik speel superaanvallend. Ik wil ze in een lange rij laten spelen en ga niet mee met ouderwetse opstellingen", begint hij. "Voor mij moet Thomas Vermaelen recht voor Thibaut Courtois staan, als libero en met Nicolas Lombaerts in zijn buurt achteraan. Dit moet je wel zien vlak bij de middellijn."

Speciaal voor Sporza verduidelijke Mulder alles ook ouderwets op een bierviltje. "Toby Alderweireld en Vertonghen komen ook naar binnen en de flanken laten we open. De Belgen zijn snel genoeg om die te dekken."

"Mijn elftal heeft de vorm van een speer, naar voren. We denken weinig aan verdedigen", legt hij zijn superaanvallende opstelling verder uit. "De as van het veld is belangrijk, met Mousa Dembélé, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen die het allemaal in het oog houdt. De rest moet alleen maar denken aan virtuositeit. Meer vraag ik niet als coach."