Newcastle United verzekert zich van 'fenomenale' manager mét meer macht

Newcastle United verzekert zich van 'fenomenale' manager mét meer macht

25-05-2016 20:08

Rafa Benitez blijft aan als manager van Newcastle United. Dat bevestigt de club die volgend seizoen uitkomt in het Championship woensdagavond via de officiële kanalen.

Benitez kwam in de slotfase van het seizoen binnen op St. James' Park, maar kon Newcastle niet in de Premier League houden. Toch blijft hij aan. De Spanjaard heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract en wordt verantwoordelijk voor alle voetbaltechnische zaken.

"Ik ben extreem blij dat ik bij Newcastle blijf", reageert Benitez op de clubsite. "De liefde die ik voel van de fans hebben een grote invloed gehad op mijn beslissing om te blijven. Newcastle is een gigantische club en ik wil deel uitmaken van de mooie toekomst."

De 56-jarige Benitez begon het seizoen als hoofdtrainer van Real Madrid, maar vindt zichzelf volgend seizoen dus terug in het Championship. "Een fenomenale manager", is sportief directeur Lee Charnley duidelijk. Het hoofddoel van Benitez is om Newcastle, de club van de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong, binnen een jaar terug te loodsen naar de Premier League.